Webbhotell med gratis SSL

När det gäller gratis SSL på svenska webbhotell så är det framför allt Let’s Encrypt som gäller. Det är tyvärr ganska få webbhotell som har stöd för detta i dagsläget, men vi kan nog förvänta oss att fler och fler får upp ögonen för Let’s Encrypt i framtiden.  Nedan följer en lista med aktörer på den svenska marknaden som erbjuder gratis SLL-certifikat.

#1 Misshosting

Misshosting är det bästa alternativet. Ett webhotell där allt bara fungerar. Av de 5 åren jag använt Misshosting så har jag aldrig varit med om något problem eller nertid. Servrarna är i Sverige vilket betyder snabba laddtider. Det går fort att få tag i support om man undrar något och priserna är mycket lägre än konkurrenterna. Bäst av allt? SSL-certifikatet är helt gratis.

Gå till Misshosting →

#2 Inleed

Inleed

Inleed har billiga webbhotellpaket med gratis SSL.

Webbhotellet Inleed har stöd för Let’s Encrypt i samtliga sina webbhotellspaket. Du installerar själv certifikatet enkelt via kontrollpanelen DirectAdmin. Inleed är ett modernt och snyggt webbhotell som lägger stor vikt på säkerheten. För enbart 19 kronor per månad får du ett webbhotell som passar perfekt för alla typer av mindre webbplatser.

Gå till Inleed →

#3 Egensajt

Egensajt.se

Egensajt.se är billigt och säkert. Ett alternativ som fungerar för de flesta behov!

Egensajt.se erbjuder inte bara kostnadsfritt SSL-certifikat från Let’s Encrypt, de säljer dessutom domännamn till riktigt låga priser. Lägg till att deras webbhotellspaket har bland de lägsta priserna i branschen, så står det snabbt klart att Egensajt.se är ett bra alternativ för dig som är ute efter ett billigt webbhotell men inte vill kompromissa med säkerheten. Ett bra val!

Gå till Egensajt →

#4 Oderland

Oderland

Oderland erbjuder hosting av väldigt hög kvalitet – gratis SSL-certifikat ingår.

Oderland erbjuder Let’s Encrypt-certifikat på alla webbhotellskonton. Installationen sköts genom ett väldigt smidigt 1 klicks-system. Oderland är det dyraste webbhotellet på den här listan, men är förmodligen också det bästa. Ett företagskonto på Oderland kostar 167 kronor per månad – men för de pengarna får du ett högkvalitativt webbhotell som slår de flesta alternativen på marknaden.

Gå till Oderland →

#5 Binero

BineroBinero erbjuder ett begränsat antal SSL-certifikat med Let’s Encrypt helt kostnadsfritt. I ett privatpaket, som kostar 79 kronor i månaden, ingår 5 stycken certifikat. Du kan alltså hosta 5 webbplatser på samma konto och köra SSL på dem helt gratis. I ett företagspaket, som kostar 219 kronor i månaden, ingår 10 Let’s Encrypt-certifikat.

Gå till Binero →

Vilket webbhotell ska jag välja?

På den här sidan listas webbhotell på den svenska marknaden som erbjuder sina kunder gratis SSL-certifikat. Men SSL är såklart inte den enda punkten på en kravlista över hur ett bra webbhotell ska vara. Vad som är viktigt beror på dina kunskaper, ambitioner och behov. De flesta aktörerna är duktiga på att ta hand om nybörjare när det gäller hemsideutveckling – men framför allt är det kanske One.com som har nischat sig åt det hållet. Där slipper du pilla med koder, utan kan enkelt skapa din webbplats genom ett klicka-och-dra-gränssnitt. Viktigt att tänka på är dock att One.com bara stödjer en domän per webbhotellskonto när man väljer det billigaste alternativet, medan de flesta andra webbhotell låter dig skapa obegränsat med hemsidor på ett och samma konto. Det är något jag personligen värdesätter högt. Därför skulle jag personligen inte rekommendera just One.com om du har höga ambitioner med dina hemsidor.

Om du ska utveckla din egen hemsida så är det såklart viktigt att webbhotellet har stöd för de tekniker du tänkt använda. Ska du bara köra PHP och MySQL på servern? Eller vill du ha möjligheten att köra Python-program? Node.js har blivit populärt den senaste tiden, är det något du vill använda? Gå igenom specifikationerna och se till att du får stöd för allt du vill. De flesta leverantörerna har väldigt detaljerade listor på vad varje hotellpaket innehåller.

Vidare så skiljer sig de olika webbhotellen ganska mycket åt när det gäller trafik och lagringsutrymme. Ska du lagra många stora filer på servern? Kanske en blogg med många bilder, eller en sida där du lägger upp hemproducerade filmer? Då bör du kolla efter ett webbhotellskonto med stort utrymme. Det är dock fullt möjligt att successivt avancera till de större paketen på de flesta webbhotell. På så sätt kan du börja i liten skala, för att sedan satsa på större resurser när verksamheten växer.