Långvariga problem med Let’s Encrypt hos Binero

Tidigare har vi skrivit om den positiva nyheten att webbhotellet Binero numera har stöd för gratis SSL-certifikat i form av Let’s Encrypt. Många kunder hade efterfrågat just detta under en lång tid, och så slutligen efter år av väntan kunde Binero slutligen erbjuda gratis SSL. Men de senaste dagarna har kunder hos Binero upplevt stora problem med just gratisalternativet av SSL.

Onsdagen den 24 april 2019 skrev Binero för första gången om problemet:

Vi upplever störningar just nu som påverkar webbplatser med HTTPS. Detta leder till att dessa webbplatser inte kan laddas in korrekt och att problem uppstår vid aktivering av nya SSL-certifikat.

Idag, 28 april, är det fyra dygn sedan problemen började och det är fortfarande inte helt löst. Nu kan jag visserligen besöka mina webbplatser som ligger hos Binero igen, men det tog ett par dygn innan det var möjligt. Vissa problem kvarstår också. Ingen information har gått ut till kunderna om detta problem, utan man har varit tvungen att söka upp information på egen hand eller kontakta supporten. Problem kan alltid inträffa, men att det ska ta två dygn för ett av Sveriges största webbhotell att identifiera problemet känns olustigt.

Är du kund hos Binero? Har du upplevt problem med SSL-certifikat? Kommentera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *