Bineros logotyp

Äntligen! Gratis SSL hos Binero!

Det har nästan varit en följetong här i bloggen: Let’s Encrypts vara eller icke vara hos webbhotellsleverantören Binero. Många kunder har efterfrågat möjligheten att använda Let’s Encrypt, och Binero sa redan förra året att de försökte få till en bra lösning. Nu har det äntligen blivit verklighet!

Nu erbjuder alltså Binero äntligen alla sina kunder Let’s Encrypt-certifikat, och därmed kan du som har din webbplats hos Binero få stöd för HTTPS-protokollet helt gratis. Det finns dock en begränsning i antalet gratis certifikat hos Binero, vilket kan vara bra att känna till. Jag har inte stött på denna typ av begränsning hos någon av de andra svenska webbhotellen med stöd för Let’s Encrypt, så jag blev själv lite förvånad. I privatpaketet (för närvarande 79 kr/mån) ingår 5 stycken certifikat och i företagspaketet (219 kr/mån) ingår 10 stycken.

Binero motiverar begränsningen med att även om själva certifikatet är kostnadsfritt, så innebär det extra arbete för företaget att hantera alla certifikat. Mjukvara ska underhållas, kunder ska ges support och certifikat ska förnyas. Om du vill ha fler LE-certifikat än vad ditt paket ger dig, så kan du köpa till ytterligare för 10 kronor per månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *