Bineros logotyp

Binero vill erbjuda Let’s Encrypt till sina kunder

Den senaste tiden har SSL-certifikat blivit ett måste för alla seriösa webbplatsägare. Att kryptera trafiken mellan användare och server är en god service att ge besökare och kunder. I takt med den stigande efterfrågan har även utbudet på SSL-certifikat blivit större. Alla stora svenska webbhotell erbjuder idag någon form av SSL-tjänst till sina kunder. Ett av alla alternativ på marknaden är Let’s Encrypt, som har blivit omåttligt populärt både internationellt och i Sverige. Den största styrkan hos Let’s Encrypt är såklart att det är helt gratis. En annan fördel är att det är otroligt smidigt att installera ett certifikat med Let’s Encrypt.

Idag är det tyvärr relativt få svenska webbhotell som har stöd för Let’s Encrypt. Om du vill installera ett SSL-certifikat på ett svenskt webbhotell så måste du i regel betala för det. Så är i dagsläget även fallet på ett av de största webbhotellen på den svenska marknaden – Binero. Men i framtiden räknar Binero med att kunna erbjuda gratis SSL-certifikat till sina kunder.

–Vi har ett projekt igång för LE men tyvärr inga färdiga datum är jag rädd. Ber om ursäkt för väntetiden, skriver Binero på företagets officiella Facebook-sida.

Lista: Se vår lista över svenska webbhotell med gratis SSL.

Det är såklart positivt att arbetet har inletts, men det verkar tyvärr dra ut på tiden. I april uppgav Binero att de hoppades kunna erbjuda gratis SSL innan sommaren. Nu börjar sommaren gå mot sitt slut och något sådant stöd har inte synts till. Det vore ett stort steg om en så pass stor aktör som Binero valde att erbjuda grattis SSL. Förhoppningsvis kan då fler svenska webbhotell ta efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *